جشنواره ملی فیلم مستند کلدَر

The Nation Documentary Film Festival Of Kaldar

جشنواره ملی فیلم مستند کلدَر

The Nation Documentary Film Festival Of Kaldar

جشنواره ملی فیلم مستند کلدَر

جشنواره با موضوعیت تاریخ تمدن
امروزه در جهان دانستن تاریخ " غرور ملی " محسوب میشود ! ما دانستن را به تاریخ بدهکاریم . ایران تنها تمدن جهان است که از آغاز تا تکوین تدریجی در طول تاریخ هیچگاه متوقف نشده اما پیشخوان این آگاهی تاریخی تهی است نه دانسته هایمان از تاریخمان مستقیما از ما استخراج شده و نه مردمان ما از این همه تاریخ دردانه آگاهند و در سوی دیگر در میان این همه جشنواره ریز و درشت که بیشترشان هیچ تفکری را نه به سینمای ملی و نه به دانش ما اضافه میکند ، خلع یک جشنواره تخصصی با موضوعیت تاریخ و تمدن به شدت احساس میشود .اما این‌جشنواره به دلیل بضاعت معدود تولیدات تاریخ تمدن و باستانشناسی در کشور ، موضوعات ذیل را نیز در بخش های اصلی و رقابتی خود گنجانیده است :
_ قوم نگاری ( اتنوفیلموگرافی )
_ محیط زیست
_ اجتماعی
جشنواره فیلم مستند کلدر
تفکر بنیان جشنواره فیلم مستند کلدر در واقع نمایاندن تاریخ سرزمین مادریِ ایران در یک سطح ملی وجهان شمول است که در ابتدا این یک مفهوم اثبات اسنادی را به ذهن متبادر میسازد ، به زعم ما در گام اول تولیدات مستند این معنا را قدرتمند تر میکند بویژه اینکه به فیلم مستند و متعاقب آن جشنواره فیلم علاوه بر نگاه پژوهشی ، به وجوه زیبایی شناسانه که ذات فیلم است تکیه دارد که جشنواره میتواند در برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت یک نگاه و جریان " تالیفی " در حوزه " فیلم باستانشناسی " را بنیان نهد !

پیوندهای روزانه

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهروز بازگیر سرپرست سه فصل کاوش باستان شناسی در غار کلدر خرم آباد امروز «شنبه » با اعلام این خبر گفت :  این گاهنگاری که به روش ترمولومینسانس در آزمایشگاه سالیابی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اندازه گیری و محاسبه شده است نشان می دهد که قدمت به دست آمده حتی می تواند از سن واقعی نمونه تاریخنگاری شده کمتر باشد.
او افزود: دلیل این موضوع، مشاهده "پدیده Fading  "(پدیده کاهش شدت نور ترمولومینسانس در نمونه مورد آنالیز) و بدین معناست که قدمت پارینه سنگی میانه این محوطه کلیدی بیش از 63 هزار سال است.
بازگیر اظهار داشت :تاریخ به دست آمده با محاسبه میزان گاما و پرتوهای ذخیره شده در دوزیمترهای کار گذاشته شده در لایه پارینه سنگی میانه این غار در فصل سوم کاوش باستان شناختی صورت پذیرفته است.
وی در پایان تصریح کرد که نمونه تاریخنگاری شده، در عمق 163 سانتیمتری لایه پارینه سنگی میانه غار کلدر به دست آمده و از آنجایی که عمق نهایی نهشته های فرهنگی این لایه بین 200 تا 220 سانتی متر متغیر می باشد لذا دستیابی به قدمت نهایی پارینه سنگی میانه این محوطه منوط به کاوش های جدید و کشف نمونه های حرارت دیده در عمق های پایین تر است.
گفتنی است ،  پارینه سنگی میانه منتسب به دوره زیست انسانهای نئاندرتال و غار کلدر در مبحث پارینه سنگی جدید (دوران زیست انسانهای هوشمند (Homo-Sapiens با قدمت 54400 سال، تا به امروز قدیمی ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران است.
 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۳/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی